Om Kullar & Klang
Om oss
Historik
Arkiv
   Programblad alla år
   Festival Film 2013
   Foton 2013‑2014
   Festival 2014
   Program 2014
   Festival Film 2014
   Musik 2014
   Workshop 
   Sommarkafé
   Festival 2015
   Foton 2015
   Musik 2015
   Workshops 2015
   Talks 2015
   Festival Film 2015
   SommarKafé 2015
   Festival 2016
   Foton 2016
   Norrdans 2017
   Festival 2018
   Barn & Unga 2018
   Hållbarhetstorget ‑18
   Musik 2018
   Program 2018
   Foton 2018
   Talks 2018
   Talks 2018 ljudfiler
   Elbilsdag 2019
   Sommarkafé 2017‑2021
Hållbara Projekt
Videos 2020
Videos 2021
Videos 2022

Musik 2014

Amina Annabi
Sångerskan Amina växte upp i Tunisien, bor i Paris och håller konserter runtom i världen. Kullar & Klang är lyckliga för att hon kommer till Vännforsbäck och ni får chansen att njuta av hennes musik. Hon har med sig musikvänner från Luleå. Se här: Amina Annabi – Ya Nari Revolution

Appendix
Appendix från Umeå Musikskola spelar låtar från Sydamerika, Nordafrika, Östeuropa och Västerbotten.

Cosmic Bric
Framför egenkomponerad musik från fjällen. Hans och William spelar blues liksom.

Dynastin
En hiphop-trio bestående av Julia, Mark och Anja. Julia och Anja har spelat musik tillsammans ett tag i olika stilar men när Mark kom in i bilden blev det fokus på hiphop och Dynastin startade.
Tänkvärda texter och blommande beats kommer genomsyra bandets första spelning på Kullar och Klang. Bered er på att softa, dansa, instagramma och inspireras.

Folkhettan
Folkhettan från Umeå Musikskola bjuder på dansanta låtar från trakten.

The Gravedigger and the teacher
Sång, gitarr, mandolin, banjo, slagverk, kontrabas och munspel. Ibland en såg och ett dragspel också. Med de instrumenten spelar bandet amerikansk folk där stilar som country, bluegrass, cajun, old time, blues, jugband och fackföreningssånger samsas i en ohelig allians. Ett litet smakprov på hur bandet låter kan du lyssna på här.

Katarina Barruk
Katarina är en Umesamisk artist som gör musik själv och ger jojken stor plats. Hon utnämndes till årets unga samiska konstnär 2012 vid Riddu Riddu festivalen. Vi är glada över att få ta del av och beröras av hennes känslosamma musik.

Lena Maria Nilsson
Lenas intresse för musik och den samiska kulturen blandas ihop med Vindelälvens krafter och blir till en annorlunda och spännande upplevelse.

Paddys 3.1
Irländskt och långdans och allt du kan tänka dig – plus lite till.

Stina och Arktis
Med piano, sång, gitarr, kontrabas, nyckelharpa, fiol och trumpet skapar Stina och Arktis en musikalisk värld som leds av texten och litar på melodin.

Syskonen Sjöström
Ungar från grannbyn Vännfors sjunger och spelar för oss. De uppträdde på Kullar & Klang även i vintras i samband med Renrajden.

Thomas Andersson
Berättaren och spelmannen Thomas Andersson uppträder vid konserten bland kullarna och deltar vid invigningen av den nya dansbanan.

Tviller
Två röster i en återseendets glädjedans: tätt sammanslingrade, lekfullt hoppande från varsin höjd, varmt omfamnande…
Äntligen tillsammans på scen igen! Med samma säregna tvåstämmighet, samma folkmusikaliska rot – denna gång med musik skapad för Vännforsbäck.
…med stor fröjd! Tviller = sångarna Anna-Karin Hellman och Anna Kollberg

Umeå indiekör
Olika personer med olika sångerfarenheter ses och sjunger ihop. Tillsammans väljer de ut låtar som de tycker är bra och skapar egna arrangemang utifrån sina olika förmågor, anpassade efter sin kör. Tänker att alla kan sjunga, att inget sätt är rätt sätt och att det är sjukt mäktigt att sjunga tillsammans!

Vistra
Vistra består av fem Umeåtjejer som sjungit visor och folkmusik ihop sedan 2008. Deras melodiösa repertoar passar i en rad sammanhang och ger då och då egna konserter.
Alla vistror är naturintresserade och sångernas teman är ofta skogs- och naturromantik. Därför är det inte så konstigt att en av deras sjungningar skedde mitt ute i skogen – utklädda till älvor. Läs mer på hemsidan om Vistra.
Om Kullar & Klang
Kullar & Klang firar naturens skiften med visdom, musik, mat och glädje. I vackra Vännforsbäck, sker spännande möten med naturen - människorna och djuren.

Mer om Kullar & Klang
Upp

Hem  

Webbdesign: www.krylla.com
Valid HTML 4.01 Transitional