Om Kullar & Klang
Om oss
Historik
Arkiv
   Programblad alla år
   Festival Film 2013
   Foton 2013‑2014
   Festival 2014
   Program 2014
   Festival Film 2014
   Musik 2014
   Workshop 
   Sommarkafé
   Festival 2015
   Foton 2015
   Musik 2015
   Workshops 2015
   Talks 2015
   Festival Film 2015
   SommarKafé 2015
   Festival 2016
   Foton 2016
   Norrdans 2017
   Festival 2018
   Barn & Unga 2018
   Hållbarhetstorget ‑18
   Musik 2018
   Program 2018
   Foton 2018
   Talks 2018
   Talks 2018 ljudfiler
   Elbilsdag 2019
   Sommarkafé 2017‑2021
Hållbara Projekt
Videos 2020
Videos 2021
Videos 2022

Musik 2015

SPELSCHEMA

Mellan Talksen

ca 14.00 Seth, Judith och Nathan Sjöström spelar

Konsert vid kullarna (akustiskt utomhus)

16.00 Anna Kollberg och Tobias Jenssen
16.10 Lena Nilsson
16.15 Jörgen Stenberg
16.25 Lena-Maria med Vänner
16.40 Kråksparkar och Trandans

Konsert och dans på Dansbanan (Dansmusik uppmuntras!)

18.00 Ange Turell
18.40 Umeå Indiekör
19.10 Umeå Batucada
19.40 Freyr Flodgren
20.15 Kråksparkar och Trandans
20.55 Hoja
21.35 Kalasorkestern
22.25 Starfish
23.20 Appendix
23.55 In Case of Rain
00.30 Ida Boija och Systrarna

Artistinformation i programordning

Syskonen Seth, Judith och Nathan Sjöström är bygdens stolthet och måste upplevas!

Anna Kollberg och Tobias Jenssen har aldrig uppträtt tillsammans förut men har i år fått i uppdrag att inviga festivalen genom att kula från kullarna. Vi längtar!

Lena Nilsson använder gärna jojken för att förmedla kunskap om den samiska identiteten och historien. Idag jojkar hon lämpligt nog Vindelälven som flyter nedanför kullarna.

312-jo_rgen.jpg
Jörgen Stenberg uppträder ofta med ett 7-mannaband men står idag ensam och stark. Självkalrt vill han inte vara sämre än Lena och jojkar även han Vindelälven.

Lena-Maria med Vänner är festivalens mest trogna band och har uppträtt varje år, kanske för att de bara behöver gå över åkern för att komma hit. Med sin blandning av kammarmusik och folkmusik är de ett självklart inslag på Kullar och Klang.

Kråksparkar och Trandans
Svängigt. Finstämt. Samspelt. Att vila i och lyssna till. Anna Nordensjö och Carin Ehelmsdotter ville inte välja bort varken Kullarna eller Dansbanan och uppträder därför på båda scenerna. Från mys till svängom!

ange-turell.jpg
Ange Turell ensam med en gitarr innebär en förtrollande blandning av klassiskt, folkmusik och en gnutta jazz. Gitarren blir en liten men färgstark orkester som frambringar Bach-preludier, gungande polskor och lyriska små betraktelser i en skönt salig röra.

indieko_ren.jpg
Umeå Indiekör är en feministisk gör det själv-kör, en kör där vi alla är körledare tillsammans. Vi väljer gemensamt låtar vi tycker om till repertoaren och hjälps åt att arrangera dem. Vi tycker att alla kan sjunga, att inget sätt är rätt sätt och att det är extremt mäktigt och härligt att sjunga tillsammans! Umeå indiekör är en kör med hjärta, humor och stil

ume-batucada.jpg
Ume Batucada är en sambaorkester som håller till i Umeå. Orkestern har funnits som sambaskola längre än många av dess medlemmar har levat. Det hela började som en studiecirkel 1982 i latinslagverk som Pelle Hjelmér hade i vuxenskolans regi. Gruppen har fortsatt att arbeta med vuxenskolan sedan dess. Ume Batucada har haft barngrupper under 90- talet men kör numera bara med vuxna. Genom åren har gruppen spelat på Encontro’s i Uppsala, London, Göteborg. Men också på karnevaler på Gran Canaria, i Uppsala och Norrköping för att ta några exempel.

freyr-flodgren.jpg
Freyr Flodgren spelar i flera band: Lärkträdet, Brother North och Högkvarteret, som alla repar i samma musikkollektiv. Han har precis börjat satsa helhjärtat på musiken och ikväll uppträder han med sitt soloprojekt. Vi tror på succé!

Hoja är ett instrument-roterande band som under våren börjat spela tillsammans. De spelar och arrangerar varandras låtar på flera språk samtidigt. Hoja består av fyra vänner från landets alla hörn, sammanstrålat här av kärlekens lågor och musikens eviga kraft.

kalasorkestern.jpg
Kalasorkestern består av tre musiker, Anders Lundström, Hans-Olov Henriksson och Göran Täljebäck. Och alldeles för många instrument När Kalasorkestern spelar kan allt hända. Hårdrock & Jazz eller Opera & Folkmusik, men på Kullar och Klang bjuds det i första hand på gammeldans och dansbanejazz!

starfish-.jpg
Starfsh musik rör sig i gränslandet mellan jazz och rock. Drivande grooves och lite aviga melodier befruktas med hisnande och fantasifulla improvisationer. Och det svänger! Eric Carlsson - piano, Simon Carlén - trummor, Henry Svahn - bas, Ange Turell - gitarr.

appendix.jpg
Appendix var från början ett ”bihang” till Umeå Musikskolas folkmusikgrupper men har med tiden utvecklats till att stå på helt egna ben. Repertoaren består av röjig världsmusik från de flesta världsdelar. Orkestermedlemmarna byts ständigt ut i och med att eleverna går ut gymnasiet men på scen denna gång finns flera stråkmusiker, blåsare och kompmusiker.

icor-webb.jpg
In Case Of Rain är artistnamnet på den svenska artisten Mona Ersare - en singer/songwriter och berättare från Umeå. Mona började sin resa som vissångerska innan hon gick över till att skriva på engelska. Efter några år av lyckat turnerande med berättarföreställningar jobbar hon nu med sitt debutalbum som kommer att släppas till hösten.
In Case Of Rain är musiken du lyssnar på när det regnar ute - Med en varm kopp te och ett öppet hjärta. Eller när du går ut i ösregnet med bara fötter, för att känna att du lever.
You only live once, but if you do it right, once is enough. – Mae West

ida-boija.jpg
Ida Boija och Systrarna spelar proggsoul med blandat språk, delad glädje, upplevd kärlek, genomarbetad sorg och ett ständigt uppror! Ida har sina rötter i de Ångermanländska trakterna och släppte nyss sin debutsingel In i märgen. Med sitt teatrala uttryck, en nypa skogspower och sin fria känsla i sitt låtskrivande krossar hon patriarkatet. PANG!
Festivaldagen 16:e maj 2015


Hitta hit
Här är Kullar & Klang i Vännforsbäck

kartavnfrsback.jpg

Ta cykeln = bra motion, bättre hälsa och gratis parkering!
Åk pendel till Vännäsby och cykla till Vännforsbäck
norrtag.se eller via SJ

Fråga varandra om samåkning på Kullar & Klangs facebooksida eller via samåkningstjänsterna resihop.nu, samåkning.se eller skjutsgruppen på Facebook

Bidrag
Alla arrangemang skapas av idéellt arbete - bidrag till Föreningen Kultur & Människa, som driver Kullar & Klang, tas tacksamt emot på Swish-nummer 1230364984.

Frågor
Undrar du över något - kontakta oss på info@kullaroklang.se eller på mobil 076-141 47 90

Välkommen till Kullar & Klang och vackra Vännforsbäck!
motkullarna2014.jpg
Upp

Hem  

Webbdesign: www.krylla.com
Valid HTML 4.01 Transitional